Baias er et oktoberfest øl, som passer til alle annledninger.
En jevn, ren, lys tysk lager med en moderat malt smak og en lys humle karakter. Sterkt balanserer styrke og drikkbarhet, med et ganeinntrykk og en finish som oppfordrer til drikking.
Disig gylden farge på ølet, med hvitt skum
https://untappd.com/b/3sverd-bryggeri-baias
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
10,60 kg | Best Pilsen Malt (3,5 EBC) | Grain | 1 | 79,7 % |
2,00 kg | Best Munich Malt (15,0 EBC) | Grain | 2 | 15,0 % |
0,70 kg | Caramel Light (BestMälz) (32,0 EBC) | Grain | 3 | 5,3 % |
88,00 g | Spalter Select (2015) [4,60 %] - Boil 70,0 min | Hop | 4 | 20,8 IBUs |
40,00 g | Hallertauer Mittelfrüh (2015) [2,70 %] - Boil 20,0 min | Hop | 5 | 3,3 IBUs |
3,00 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 6 | - |
22,00 g | Spalter Select (2015) [4,60 %] - Boil 5,0 min | Hop | 7 | 1,0 IBUs |
8,0 pkg | Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70) [50,28 ml] | Yeast | 8 | - |
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Mash in | Add 42,00 l of water at 58,9 C | 55,0 C | 15 min |
Mash Out | Heat to 63,0 C over 10 min | 63,0 C | 20 min |
Mash Step | Heat to 65,0 C over 10 min | 65,0 C | 10 min |
Mash Step | Heat to 72,0 C over 10 min | 72,0 C | 40 min |
Mash Out | Heat to 78,0 C over 10 min | 78,0 C | 10 min |
Sparge: Fly sparge with 39,10 l water at 75,6 C