Münchener helles er en bløt og maltdominert lys lager. Det er en lett øl å drikke som ofte konsumeres i litervis. Siden 1970-tallet har det vært mest vanlig øllet servert på Oktoberfest i Tyskland.
Nytes Best Til:
– Som en lys forfriskning hele sommeren.
– Alle spesielle anledninger.
https://untappd.com/b/3sverd-bryggeri-snaisen
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
25,00 l | IVAR vann, Norway | Water | 1 | - |
15,00 g | PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 2 | - |
5,30 kg | Pilsen (BestMälz) (3,5 EBC) | Grain | 3 | 90,6 % |
0,40 kg | Munich (Bestmalt) (15,0 EBC) | Grain | 4 | 6,8 % |
0,15 kg | Melanoiden Malt (39,4 EBC) | Grain | 5 | 2,6 % |
18,00 g | Perle [7,70 %] - Boil 60,0 min | Hop | 6 | 13,9 IBUs |
18,00 g | Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] - Boil 20,0 min | Hop | 7 | 5,0 IBUs |
1,00 mg | Servomyces (Boil 15,0 mins) | Fining | 8 | - |
0,50 Items | Protafloc (Boil 15,0 mins) | Fining | 9 | - |
18,00 g | Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 10,0 min | Hop | 10 | 2,6 IBUs |
2,0 pkg | German Lager (White Labs #WLP830) [35,49 ml] | Yeast | 11 | - |
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Protein Mode | Add -0,00 l of water and heat to 50,0 C over 5 min | 50,0 C | 20 min |
add malt pipe | Add 25,00 l of water and heat to 50,0 C over 20 min | 50,0 C | 0 min |
Maltose mode | Heat to 64,0 C over 28 min | 64,0 C | 75 min |
Mash Out | Heat to 77,0 C over 26 min | 77,0 C | 10 min |
Sparge: Fly sparge with 10,86 l water at 78,0 C
Versjon 1.0: Fermentis W-34/70 tørrgjær (Helt fantastisk)
Versjon 1.1: White Labs WLP830 ferskgjær