Maltøl er det tradisjonelle ølet som folk flest har brygget hjemme hos seg selv fra vikingtiden og frem til i dag.
Dette er en egen bryggetradisjon som er helt adskilt fra den moderne hjemmebryggingen som ble utbredt fra begynnelsen av 1990-tallet, der man brygger utenlandske øltyper som porter og IPA.
https://untappd.com/b/3sverd-bryggeri-varonna
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
6,00 kg | Pilsen (Fuglsang) (3,5 EBC) | Grain | 1 | 92,3 % |
0,30 kg | Munich (Fuglsang) (15,0 EBC) | Grain | 2 | 4,6 % |
0,20 kg | Melanoidin (BestMälz) (69,0 EBC) | Grain | 3 | 3,1 % |
25,00 g | Vanguard [4,40 %] - Boil 90,0 min | Hop | 4 | 12,8 IBUs |
1,00 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 5 | - |
60,00 g | Vanguard [4,40 %] - Boil 5,0 min | Hop | 6 | 5,7 IBUs |
25,00 g | Saaz [3,75 %] - Boil 5,0 min | Hop | 7 | 2,0 IBUs |
2,0 pkg | Vossa Kveik (3Sverd #Sigmund Gjernes ) | Yeast | 8 | - |
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Mash In | Add 25,00 l of water and heat to 68,0 C over 0 min | 68,0 C | 0 min |
Infusion | Heat to 68,0 C over 4 min | 68,0 C | 60 min |
Mash Out | Heat to 78,0 C over 15 min | 78,0 C | 10 min |
Sparge: Fly sparge with 6,15 l water at 75,6 C